olivia schough

Hem » Damfotboll » Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

sep 27, 2023

Möt Olivia Schough, en svensk fotbollsspelare vars namn har blivit synonymt med framgång och skicklighet på fotbollsplanen. Född den 11 mars 1991, är denna 172 cm långa anfallare känd för sin snabbhet och förmåga att göra mål. Från hennes tidiga dagar i Torup/Rydö FF till hennes nuvarande roll som en nyckelspelare för FC Rosengård, har Olivia Schough ständigt visat sin passion och hängivenhet för sporten.

Hon spelar för närvarande för FC Rosengård, en klubb hon anslöt sig till i december 2020, och hennes kontrakt med klubben sträcker sig fram till 2024. Denna artikel kommer att ge en djupgående titt på Olivia Schoughs karriär, hennes framgångar och hennes liv utanför fotbollsplanen.

Vanligt förekommande frågor om Olivia Schough

Vem är Olivia Schough?

Olivia Schough är en svensk fotbollsspelare som är känd för sin framgång och skicklighet på fotbollsplanen.

När föddes Olivia Schough?

Olivia Schough föddes den 11 mars 1991.

Hur lång är Olivia Schough?

Olivia Schough är 172 cm lång.

Vilka klubbar har Olivia Schough spelat för under sin karriär?

Olivia Schough har spelat för klubbar som Torup/Rydö FF, Ullareds IK, Falkenbergs FF, Kopparbergs/Göteborg FC, Eskilstuna United DFF, Djurgårdens IF och FC Rosengård.

När började Olivia Schough sin fotbollskarriär?

Olivia Schough började sin fotbollskarriär i små klubbar som Torup/Rydö FF och Ullareds IK.

Har Olivia Schough representerat det svenska landslaget?

Ja, Olivia Schough har representerat det svenska landslaget och har gjort betydande bidrag till laget.

Vilka internationella turneringar har Olivia Schough deltagit i?

Olivia Schough har deltagit i turneringar som Fifa Women’s World Cup och OS.

Vem är Olivia Schough partner?

Olivia Schoughs partner är Caroline Seger.

Olivia Schoughs partner och personliga liv

Livet utanför fotbollsplanen är lika viktigt för en idrottsutövare som det som händer på planen. För Olivia Schough, innebär detta att hitta en balans mellan hennes professionella karriär och hennes personliga liv.

Olivia Schoughs Partner

Olivia Schough har lyckats hålla stora delar av sitt personliga liv privat, vilket är en bedrift i sig med tanke på hennes framstående karriär och offentliga profil. Något som hon inte hållit hemligt är att hon är tillsammans med Caroline Seger. Även Caroline är svensk landslagsspelare och framgångsrik på den stora fotbollsscenen.

Caroline Seger Instagram:

Caroline Seger

Precis som Schough, har Seger haft en framgångsrik karriär både nationellt och internationellt. När det gäller deras personliga liv, har både Schough och Seger valt att hvara öppna med detaljerna om deras förhållande. Detta är ett gemensamt drag som de delar, och det visar deras önskan att hålla fokus på deras prestationer på fotbollsplanen men att även visa deras personliga sidor.

Balans mellan karriär och personligt liv

Att hitta en balans mellan en framgångsrik fotbollskarriär och ett rikt personligt liv är en utmaning som många professionella idrottare står inför. För Schough, verkar det som att hon har hittat denna balans. Trots att hon valt att hålla stora delar av sitt personliga liv privat, är det tydligt att hon är engagerad i sin karriär och passionerad om fotboll. Samtidigt, verkar hon ha hittat tid och utrymme för att njuta av livet utanför fotbollsplanen.

Olivia Schough: Framstående fotbollsspelare och privat individ

Olivia Schough har skapat en imponerande karriär för sig själv, både nationellt och internationellt. Från hennes tidiga dagar i Torup/Rydö FF, till hennes nuvarande roll som nyckelspelare för FC Rosengård, har Schough konsekvent visat sin skicklighet, anpassningsförmåga och hängivenhet till fotboll. Hon har även gjort betydande framsteg på den internationella scenen, där hon har representerat Sverige i flera stora turneringar.

Men trots hennes offentliga profil och framstående karriär, har Schough lyckats hålla stora delar av sitt personliga liv privat. Detta inkluderar detaljer om Olivia Schoughs partner, vilket är en aspekt av hennes liv som hon valt att hålla utanför rampljuset. Detta val, som liknar det av en annan framstående svensk fotbollsspelare, Caroline Seger, understryker deras önskan att hålla fokus på deras prestationer på fotbollsplanen.

Olivia Schoughs tidiga karriär och framsteg

Olivia Schoughs fotbollsresa började i de små, men passionerade klubbarna Torup/Rydö FF och Ullareds IK. Det var här som hon först började visa sin fotbollstalang och hängivenhet för sporten.

Från Torup/Rydö FF till Ullareds IK

I sin tidiga karriär, spelade Schough för Torup/Rydö FF, en klubb som gav henne möjligheten att utveckla sina grundläggande fotbollsfärdigheter. Hennes tid i Torup/Rydö FF lade grunden för hennes framgångar, och hon fortsatte att utveckla sin talang när hon flyttade till Ullareds IK. Dessa tidiga år var avgörande för att forma Schough som en spelare, och de lärde henne värdefulla lektioner om disciplin, teamwork och sportslig anda.

Framgångar med Falkenbergs FF

År 2009 gick Schough med i Falkenbergs FF, en klubb där hon verkligen började göra ett namn för sig själv. Under sin tid med Falkenbergs FF, hjälpte hon klubben att vinna Division 2 och kvalificera sig för Söderettan. Schoughs prestationer under denna tid var imponerande, och hon toppade Division 2:s målliga med 19 mål. Detta var en tydlig indikation på hennes skicklighet och potential som en framstående anfallare.

Flytten till Kopparbergs/Göteborg FC

Efter sin framgångsrika tid med Falkenbergs FF, flyttade Schough till Kopparbergs/Göteborg FC 2009. Detta markerade början på en ny fas i hennes karriär, där hon skulle få möjligheten att spela på en högre nivå och möta tuffare konkurrens. Hennes tid i Kopparbergs/Göteborg FC var en viktig milstolpe i hennes karriär, och det gav henne värdefull erfarenhet som hon skulle ta med sig i sin fortsatta karriär.

Sammanfattningsvis, Olivia Schoughs tidiga karriär var fylld med framgångar och lärdomar som hjälpte henne att utvecklas som en spelare. Från hennes tid i Torup/Rydö FF och Ullareds IK, till hennes framgångar med Falkenbergs FF och hennes flytt till Kopparbergs/Göteborg FC, har varje steg på hennes resa bidragit till att forma henne till den framstående fotbollsspelare hon är idag.

Utmaningar och triumfer 2014-2017

Ett år av förändring: Bayern München och Rossijanka

År 2014 markerade en betydande förändring för Olivia Schough. Hon började detta år med att spela för Bayern München, en av de mest framstående klubbarna i världen. Schoughs tid i Bayern München var dock kortvarig, och senare samma år skrev hon på ett kontrakt med den ryska klubben Rossijanka.

Att anpassa sig till nya lag, nya spelsystem och nya kulturer kan vara en utmaning för vilken spelare som helst, men Schough visade stor anpassningsförmåga och styrka under denna tid. Trots de utmaningar hon ställdes inför, fortsatte hon att utvecklas som spelare och bidra till sina lag.

Nyckelspelare i Eskilstuna United DFF

Efter sitt äventyr i Ryssland, återvände Schough till Sverige och anslöt sig till Eskilstuna United DFF 2015. Här blev hon snabbt en av lagets nyckelspelare, och hennes insatser på planen bidrog till lagets framgångar.

Under sin tid i Eskilstuna United DFF fortsatte Schough att visa upp sin skicklighet och snabbhet, vilket gjorde henne till en ovärderlig del av laget. Hennes tid i klubben varade fram till 2017, och under dessa år visade hon återigen sin förmåga att anpassa sig till nya miljöer och fortsätta att prestera på högsta nivå.

Återkomst till Kopparbergs/Göteborg FC och senare karriär

Tillbaka till Kopparbergs/Göteborg FC

Efter hennes tid i Eskilstuna United DFF, meddelade Olivia Schough i januari 2018 att hon återvände till Kopparbergs/Göteborg FC. Detta markerade början på ett nytt kapitel i hennes karriär, och en chans att återförenas med klubben där hon tidigare hade spelat framgångsrikt. Hennes återkomst till Kopparbergs/Göteborg FC var ett välkommet tillägg till laget, och hennes erfarenhet och skicklighet stärkte lagets prestationer.

Övergången till Djurgårdens IF

Ett år senare, i januari 2019, gjorde Schough en annan betydande karriärövergång när hon flyttade till Djurgårdens IF. Hon skrev på ett tvåårigt kontrakt med klubben, vilket visade hennes engagemang och hängivenhet till sitt nya lag. Under sin tid med Djurgårdens IF fortsatte Schough att imponera både på och utanför planen, och hennes insatser bidrog till lagets framgångar.

Flytten till FC Rosengård och första svenska mästerskapet

I december 2020 gjorde Schough en annan stor karriärövergång när hon skrev på ett tvåårigt kontrakt med FC Rosengård. Detta var ett viktigt steg i hennes karriär, och det gav henne möjlighet att fortsätta att utvecklas och prestera på en hög nivå.

Hennes tid i FC Rosengård har varit framgångsrik, och hon har varit en nyckelspelare för laget. I oktober 2021, blev Olivia Schough svensk mästare för första gången när FC Rosengård säkrade titeln borta mot Piteå. Schough gjorde även det första målet i matchen, vilket var ett tydligt bevis på hennes bidrag till lagets framgång.

Sammanfattningsvis har Olivia Schoughs karriär varit fylld med imponerande övergångar och framgångar. Från hennes återkomst till Kopparbergs/Göteborg FC, till hennes tid i Djurgårdens IF och senare FC Rosengård, har Schough konsekvent visat sin skicklighet och förmåga att bidra till sina lags framgångar. Med hennes första svenska mästerskap under bältet, ser framtiden ljus ut för denna talangfulla fotbollsspelare.

Internationell karriär och framgångar

Olivia Schoughs karriär på den internationella scenen är lika imponerande som hennes inhemska framgångar. Hon har representerat Sverige i flera stora turneringar och har gjort en betydande inverkan på landslaget.

Debuten för svenska landslaget

Schough gjorde sin debut för det svenska landslaget i en match mot Kina den 6 mars 2013. Detta var en betydande milstolpe i hennes karriär, eftersom det markerade början på hennes resa på den internationella fotbollsscenen. Att representera sitt land på en sådan nivå är en enorm prestation, och Schough har fortsatt att visa upp sin skicklighet och bidra till lagets framgångar sedan dess. Hon var exempelvis en stor kugge i det landslag som tog VM-brons 2023.

Snabbaste målskytten för landslaget

En av de mest minnesvärda ögonblicken i Schoughs internationella karriär kom den 17 september 2015, i en EM-kvalmatch mot Moldova. I denna match gjorde Schough historia som den snabbaste målskytten för landslaget genom att göra mål på bara 16 sekunder. Detta otroliga mål visade hennes snabbhet och skicklighet, och det är ett ögonblick som kommer att bli ihågkommet i svensk fotbollshistoria.

Avgörande mål mot Nederländerna

Ett annat framstående ögonblick i Schoughs internationella karriär kom den 9 mars 2016, när hon gjorde ett avgörande mål mot Nederländerna. Detta mål säkrade Sveriges kvalificering till OS i Rio 2016, där de vann en silvermedalj. Schoughs prestation i denna match visade hennes förmåga att prestera under press och hennes viktiga roll i landslaget.

Deltagande i stora turneringar

Olivia Schough har även representerat Sverige i flera stora turneringar, inklusive Fifa Women’s World Cup och OS. Hon deltog i Fifa Women’s World Cup 2019 och 2023, samt OS 2016 och 2020. Dessa turneringar är några av de mest prestigefyllda i fotbollsvärlden, och Schoughs deltagande i dem är ett tydligt bevis på hennes talang och framgång som fotbollsspelare.

Sammanfattning

Olivia Schoughs internationella karriär är fylld med framstående prestationer och framgångar. Från hennes debut för det svenska landslaget, till hennes historiska mål och deltagande i stora turneringar, har Schough visat sin förmåga att prestera på den högsta nivån i fotboll. Hon har under sin karriär hittills spelar vid sidan av riktigt stora spelare så som: Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani och Magdalena Eriksson. Med hennes talang och erfarenhet, kommer hon utan tvekan att fortsätta att göra en betydande inverkan på den internationella fotbollsscenen.

Relaterade artiklar

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger är utan att blinka en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Hon har spelat för det svenska landslaget i över 18 år och har varit en nyckelspelare i många av lagets framgångar. Men vem är egentligen Caroline Seger som person och...

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Läs allt om Hanna Bennisons karriär, landslagskarriär, partner och hur du kan följa henne i social media. Vem är Hanna Bennison? Hanna Bennison är en mycket framgångsrik svensk fotbollsspelare. Redan som 19-åring värvades hon av Everton och har både tagit OS-medalj...

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Filippa Angeldal är en svensk fotbollsspelare från Uppsala. Via bland annat Vaksala, Sirius, AIK och Linköping tog hon steget till internationellt spel när hon värvades till Manchester City 2021.  Läs allt om hennes fotbollskarriär, nuvarande lag, partnern Megan...

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Den 20 juli sparkas fotbolls-VM för damer igång för nionde gången i ordningen. Den största skillnaden för oss svenskar gentemot den manliga motsvarigheten är att Sverige faktiskt är representerade och ett lag som går att räkna med. Sverige har under damfotbollens...

Nilla Fischer – Fru, förmögenhet & Lön

Nilla Fischer – Fru, förmögenhet & Lön

Nilla Fischer är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna, men har nu lagt fotbollsskorna på hyllan. Vi reder ut några vanliga frågor om Nilla Fischer: hennes fru, barn, fotbollskarriär och nya satsning mot att bli polis. Nilla Fischer Fru - Familjeliv och...