magdalena eriksson chelsea

Hem » Damfotboll » Allt om Magdalena Eriksson: Partner, Lön, Familj och Nettoförmögenhet

Allt om Magdalena Eriksson: Partner, Lön, Familj och Nettoförmögenhet

Feb 16, 2023

Här tar vi en titt på en av svensk damfotbolls mest framgångsrika spelare vars fulla namn är Magdalena Lilly Eriksson. Häng med!

KORTFAKTA OM MAGDALENA ERIKSSON

NamnMagdalena Lilly Eriksson
Född8 sept 1993
BosattLondon
SmeknamnMagda eller Mags
YrkeProfessionell fotbollsspelare
Spelar förChelsea FC och det svenska landslaget
Tröjnummer16
PositionFörsvarare
Löncirka 4 miljoner kronor
Genombrott2017
MeriterOS silver 2016, VM Brons. 2019, OS silver 2020
FamiljFlickvän
CivilstatusSambo med flickvännen Pernille Harder
Instagrammagdalenaeriksson16
TwitterMagdaEricsson

VEM ÄR MAGDALENA ERIKSSON?

Magdalena Eriksson är en svensk fotbollsspelare som spelar som mittback och är lagkapten för både det svenska damlandslaget och den engelska klubben Chelsea FC Women. Hon är född den 8 september 1993 i Karlstad, Sverige och började spela fotboll i sin lokala klubb, Enskede IK, innan hon gick över till spel i damallsvenskan för Hammarby IF 2009.

Hon har även spelat för Linköpings FC innan hon 2017 gick över till Chelsea FC Women. I F.A Women’s Premier League så får hon bland annat möta sin landslagskollega Stina Blackstenius som spelar i Arsenal.

Magdalena Eriksson är känd för sin starka defensiva spelstil och sin ledarskapsförmåga på planen. Hon har vunnit flera utmärkelser och titlar under sin karriär, både individuellt och på lagnivå.

MAGDALENA ERIKSSON PARTNER

Många fans ställer sig frågan: Har Magdalena Eriksson partner? Svaret är Ja. Magdalena Eriksson är för närvarande tillsammans med danskan Pernilla Harder.

Magdalena Eriksson är en privat person och avslöjar inte så mycket om sitt privatliv, men hon är öppen om sin relation till klubblags-kollegan Pernille Harder.

Så träffades Magdalena och Pernille

Magdalena Eriksson och hennes partner Pernille Harder träffades för första gången när de båda spelade för Linköpings FC i Sverige. De började dejta under 2014 och har sedan dess varit ett par. Pernille Harder är också en professionell fotbollsspelare, och spelar för närvarande för Chelsea och det danska landslaget.

Magdalena Eriksson och Pernille Harder har varit tillsammans i mer än sju år och de har både offentligt uttryckt sin kärlek för varandra på sociala medier och i intervjuer. De delar ofta bilder av varandra på sina Instagram-konton och har beskrivit varandra som sin största support och inspiration.

Magdalena Eriksson och Pernille Harder har också spelat tillsammans i Chelsea sedan 2020, vilket gör att de kan spendera mer tid tillsammans på och utanför fotbollsplanen. De har blivit en populär duo bland fotbollsfans runt om i världen och ses som ett av de mest kända och framgångsrika kvinnliga paren inom fotbollen.

Familj: Föräldrar & Syskon

Magdalena Eriksson har en nära relation med sina föräldrar och syskon, vilka betyder mycket för henne. Hennes pappa, Tommy Eriksson, var en duktig fotbollsspelare på sin tid och inspirerade henne att börja spela fotboll när hon var ung. Hennes mamma, Monica Eriksson, var också en viktig stöttepelare för henne och stöttade hennes fotbollskarriär.

Magdalena har två syskon, en syster och en bror. Hennes syster, Amanda Eriksson, är också fotbollsspelare och spelar för AIK i Allsvenskan. Magdalena har uttalat sig om hur hennes relation med sina syskon har påverkat henne positivt och hjälpt henne att utvecklas som spelare genom åren.

Familjen har alltid varit en viktig del av Magdalena Erikssons liv och hon har beskrivit dem som hennes största stöttepelare tillsammans med Pernille. Genom åren har de följt henne på hennes fotbollsresor runt om i världen och har alltid funnits där för henne när hon har behövt det.

Magdalena Eriksson Lön och förmögenhet

Eftersom fotboll är en av de mest populära sporterna i världen, är det möjligt för framgångsrika fotbollsspelare att tjäna betydande inkomster från sitt yrke. Inkomstkällorna för Magdalena Eriksson som professionell fotbollsspelare inkluderar bland annat lön från hennes fotbollsklubb, prispengar och bonusar för vinster, och sponsoravtal med olika varumärken.

Magdalenas inkomst från hennes fotbollsklubb är en av de viktigaste källorna till hennes förtjänst. Lönerna för professionella fotbollsspelare varierar mycket beroende på spelarens talang och lagets prestationer, men vanligtvis är de högre än genomsnittslönen i många andra yrken. Dessutom kan framgångsrika spelare förvänta sig att få bonusar och prispengar för att ha bidragit till vinster i ligan, turneringar och mästerskap.

Hennes nettoförmögenhet uppskattas till någonstans mellan 20 och 30 miljoner kronor.

Sponsoravtal med olika varumärken är en annan vanlig inkomstkälla för framgångsrika fotbollsspelare. Det är vanligt för stora sportvarumärken och andra företag att söka sig till framgångsrika idrottare för att öka sin synlighet och marknadsföra sina produkter. Som en av de ledande spelarna i sitt lag och i det svenska landslaget har Magdalena Eriksson möjlighet att teckna sponsoravtal med olika kända företag, som kan bidra till hennes totala “lön”.

Uppväxt och karriär

Hon växte upp i en fotbollsälskande familj och började spela fotboll redan som femåring. Magdalenas pappa var en framstående fotbollsspelare och inspirerade henne att ta upp sporten. Hon tränade och spelade också ofta med sin äldre bror.

Magdalena visade tidigt talang och spelade med killarna i laget. Hon spelade för Enköpings SK under sin uppväxt, där hon även blev lagkapten. Under sin tid i Enköping gjorde hon intryck på tränare och medspelare med sin förmåga att spela på flera positioner och hennes vilja att alltid ge sitt bästa.

Som tonåring flyttade sen Magdalena till Stockholm för att spela för Djurgårdens IF och även senare Hammarby IF. Hon fick göra sin debut i Damallsvenskan när hon var 16 år gammal och imponerade på tränaren med sin taktiska medvetenhet och sitt starka defensiva spel. Hon spelade för Hammarby IF fram till 2015, då hon flyttade till Chelsea FC i England.

Magdalena Eriksson har sedan dess blivit en nyckelspelare för Chelsea FC och det svenska landslaget. Hon är en självsäker försvarare som också bidrar med offensiva kvaliteter i spelet. Hon har vunnit flera utmärkelser, inklusive “Årets back” i Damallsvenskan 2014 och 2016.

Magdalena är också känd för sitt ledarskap och har varit lagkapten både för Hammarby IF och Chelsea FC. Hon har sagt att hennes passion för fotboll är vad som driver henne och att hon alltid försöker utveckla sin spelstil och bli bättre.

Snabbsvar (FAQ)

Har Magdalena Eriksson Partner?

Ja Magdalena Erikssons flickvän heter Pernille Harder och hon spelar också fotboll i Chelsea FC

Hur träffades Magdalena Eriksson och Pernille Harder?

De träffades första gången när de spelade i Linköpings FC 2013

Vart spelar Magdalena Eriksson?

Hon spelar idag i Chelsea FC i F.A Womens Premier League

Relaterade artiklar

Svenska Damlandslaget i Fotboll

Svenska Damlandslaget i Fotboll

Svenska damlandslaget i fotboll har länge varit ett av våra mest framgångsrika damlandslag i Sverige. Här är de bästa damspelarna.

Allt om Kosovare Asllani – Partner, lön och uppväxt

Allt om Kosovare Asllani – Partner, lön och uppväxt

Har du pejl på damfotboll känner du säkerligen till Kosovare Asllani, mest känd under smeknamnet “Kosse”. Kosse är ett med svenska folket och har spelat för några av de största klubbarna i Europa. En sak är säker. Det är att Kosovare Asllani har många bollar i luften....