magdalena eriksson chelsea

Hem » Damfotboll » Allt om Magdalena Eriksson: Partner, Lön, Familj och Nettoförmögenhet

Allt om Magdalena Eriksson: Partner, Lön, Familj och Nettoförmögenhet

feb 16, 2023

Här tar vi en titt på en av svensk damfotbolls mest framgångsrika spelare vars fulla namn är Magdalena Lilly Eriksson. Häng med!

KORTFAKTA OM MAGDALENA ERIKSSON

Namn Magdalena Lilly Eriksson
Född 8 sept 1993
Bosatt London
Smeknamn Magda eller Mags
Yrke Professionell fotbollsspelare
Spelar för Chelsea FC och det svenska landslaget
Tröjnummer 16
Position Försvarare
Lön cirka 4 miljoner kronor
Genombrott 2017
Meriter OS silver 2016, VM Brons. 2019, OS silver 2020
Familj Flickvän
Civilstatus Sambo med flickvännen Pernille Harder
Instagram magdalenaeriksson16
Twitter MagdaEricsson

VEM ÄR MAGDALENA ERIKSSON?

Magdalena Eriksson är en svensk fotbollsspelare som spelar som mittback och är lagkapten för både det svenska damlandslaget och den engelska klubben Chelsea FC Women. Hon är född den 8 september 1993 i Karlstad, Sverige och började spela fotboll i sin lokala klubb, Enskede IK, innan hon gick över till spel i damallsvenskan för Hammarby IF 2009.

Hon har även spelat för Linköpings FC innan hon 2017 gick över till Chelsea FC Women. I F.A Women’s Premier League så får hon bland annat möta sin landslagskollega Stina Blackstenius som spelar i Arsenal.

Magdalena Eriksson är känd för sin starka defensiva spelstil och sin ledarskapsförmåga på planen. Hon har vunnit flera utmärkelser och titlar under sin karriär, både individuellt och på lagnivå.

MAGDALENA ERIKSSON PARTNER

Många fans ställer sig frågan: Har Magdalena Eriksson partner? Svaret är Ja. Magdalena Eriksson är för närvarande tillsammans med danskan Pernilla Harder.

Magdalena Eriksson är en privat person och avslöjar inte så mycket om sitt privatliv, men hon är öppen om sin relation till klubblags-kollegan Pernille Harder.

Så träffades Magdalena och Pernille

Magdalena Eriksson och hennes partner Pernille Harder träffades för första gången när de båda spelade för Linköpings FC i Sverige. De började dejta under 2014 och har sedan dess varit ett par. Pernille Harder är också en professionell fotbollsspelare, och spelar för närvarande för Chelsea och det danska landslaget.

Magdalena Eriksson och Pernille Harder har varit tillsammans i mer än sju år och de har både offentligt uttryckt sin kärlek för varandra på sociala medier och i intervjuer. De delar ofta bilder av varandra på sina Instagram-konton och har beskrivit varandra som sin största support och inspiration.

Magdalena Eriksson och Pernille Harder har också spelat tillsammans i Chelsea sedan 2020, vilket gör att de kan spendera mer tid tillsammans på och utanför fotbollsplanen. De har blivit en populär duo bland fotbollsfans runt om i världen och ses som ett av de mest kända och framgångsrika kvinnliga paren inom fotbollen.

 

 

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ett inlägg delat av Magdalena Eriksson (@magdalenaeriksson16)

 

Familj: Föräldrar & Syskon

Magdalena Eriksson har en nära relation med sina föräldrar och syskon, vilka betyder mycket för henne. Hennes pappa, Tommy Eriksson, var en duktig fotbollsspelare på sin tid och inspirerade henne att börja spela fotboll när hon var ung. Hennes mamma, Monica Eriksson, var också en viktig stöttepelare för henne och stöttade hennes fotbollskarriär.

Magdalena har två syskon, en syster och en bror. Hennes syster, Amanda Eriksson, är också fotbollsspelare och spelar för AIK i Allsvenskan. Magdalena har uttalat sig om hur hennes relation med sina syskon har påverkat henne positivt och hjälpt henne att utvecklas som spelare genom åren.

Familjen har alltid varit en viktig del av Magdalena Erikssons liv och hon har beskrivit dem som hennes största stöttepelare tillsammans med Pernille. Genom åren har de följt henne på hennes fotbollsresor runt om i världen och har alltid funnits där för henne när hon har behövt det.

Magdalena Eriksson Lön och förmögenhet

Eftersom fotboll är en av de mest populära sporterna i världen, är det möjligt för framgångsrika fotbollsspelare att tjäna betydande inkomster från sitt yrke. Inkomstkällorna för Magdalena Eriksson som professionell fotbollsspelare inkluderar bland annat lön från hennes fotbollsklubb, prispengar och bonusar för vinster, och sponsoravtal med olika varumärken.

Magdalenas inkomst från hennes fotbollsklubb är en av de viktigaste källorna till hennes förtjänst. Lönerna för professionella fotbollsspelare varierar mycket beroende på spelarens talang och lagets prestationer, men vanligtvis är de högre än genomsnittslönen i många andra yrken. Dessutom kan framgångsrika spelare förvänta sig att få bonusar och prispengar för att ha bidragit till vinster i ligan, turneringar och mästerskap.

Hennes nettoförmögenhet uppskattas till någonstans mellan 20 och 30 miljoner kronor.

Sponsoravtal med olika varumärken är en annan vanlig inkomstkälla för framgångsrika fotbollsspelare. Det är vanligt för stora sportvarumärken och andra företag att söka sig till framgångsrika idrottare för att öka sin synlighet och marknadsföra sina produkter. Som en av de ledande spelarna i sitt lag och i det svenska landslaget har Magdalena Eriksson möjlighet att teckna sponsoravtal med olika kända företag, som kan bidra till hennes totala “lön”.

Uppväxt och karriär

Hon växte upp i en fotbollsälskande familj och började spela fotboll redan som femåring. Magdalenas pappa var en framstående fotbollsspelare och inspirerade henne att ta upp sporten. Hon tränade och spelade också ofta med sin äldre bror.

Magdalena visade tidigt talang och spelade med killarna i laget. Hon spelade för Enköpings SK under sin uppväxt, där hon även blev lagkapten. Under sin tid i Enköping gjorde hon intryck på tränare och medspelare med sin förmåga att spela på flera positioner och hennes vilja att alltid ge sitt bästa.

Som tonåring flyttade sen Magdalena till Stockholm för att spela för Djurgårdens IF och även senare Hammarby IF. Hon fick göra sin debut i Damallsvenskan när hon var 16 år gammal och imponerade på tränaren med sin taktiska medvetenhet och sitt starka defensiva spel. Hon spelade för Hammarby IF fram till 2015, då hon flyttade till Chelsea FC i England.

Magdalena Eriksson har sedan dess blivit en nyckelspelare för Chelsea FC och det svenska landslaget. Hon är en självsäker försvarare som också bidrar med offensiva kvaliteter i spelet. Hon har vunnit flera utmärkelser, inklusive “Årets back” i Damallsvenskan 2014 och 2016.

Magdalena är också känd för sitt ledarskap och har varit lagkapten både för Hammarby IF och Chelsea FC. Hon har sagt att hennes passion för fotboll är vad som driver henne och att hon alltid försöker utveckla sin spelstil och bli bättre.

Snabbsvar (FAQ)

Har Magdalena Eriksson Partner?

Ja Magdalena Erikssons flickvän heter Pernille Harder och hon spelar också fotboll i Chelsea FC

Hur träffades Magdalena Eriksson och Pernille Harder?

De träffades första gången när de spelade i Linköpings FC 2013

Vart spelar Magdalena Eriksson?

Hon spelar idag i Chelsea FC i F.A Womens Premier League

Relaterade artiklar

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger är utan att blinka en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Hon har spelat för det svenska landslaget i över 18 år och har varit en nyckelspelare i många av lagets framgångar. Men vem är egentligen Caroline Seger som person och...

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Läs allt om Hanna Bennisons karriär, landslagskarriär, partner och hur du kan följa henne i social media. Vem är Hanna Bennison? Hanna Bennison är en mycket framgångsrik svensk fotbollsspelare. Redan som 19-åring värvades hon av Everton och har både tagit OS-medalj...

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Filippa Angeldal är en svensk fotbollsspelare från Uppsala. Via bland annat Vaksala, Sirius, AIK och Linköping tog hon steget till internationellt spel när hon värvades till Manchester City 2021.  Läs allt om hennes fotbollskarriär, nuvarande lag, partnern Megan...

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Möt Olivia Schough, en svensk fotbollsspelare vars namn har blivit synonymt med framgång och skicklighet på fotbollsplanen. Född den 11 mars 1991, är denna 172 cm långa anfallare känd för sin snabbhet och förmåga att göra mål. Från hennes tidiga dagar i...

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Den 20 juli sparkas fotbolls-VM för damer igång för nionde gången i ordningen. Den största skillnaden för oss svenskar gentemot den manliga motsvarigheten är att Sverige faktiskt är representerade och ett lag som går att räkna med. Sverige har under damfotbollens...