kosovare-asllani

Hem » Damfotboll » Allt om Kosovare Asllani – Partner, lön och uppväxt

Allt om Kosovare Asllani – Partner, lön och uppväxt

sep 8, 2022

Har du pejl på damfotboll känner du säkerligen till Kosovare Asllani, mest känd under smeknamnet “Kosse”. Kosse är ett med svenska folket och har spelat för några av de största klubbarna i Europa.

En sak är säker. Det är att Kosovare Asllani har många bollar i luften. I den här artikeln svarar vi på allt du kan tänkas vilja veta om fotbollsstjärnan såsom om det finns någon Kosovare Asllani partner och hennes spänningsfyllda karriär, uppväxt och familj. 

Just nu spelar hon i Sveriges damlandslag i fotboll men också i A.C. Milan Women. Under sommaren 2022 blev det officiellt att Asllani skrivit på ett tvåårigt kontrakt för den italienska klubben.

Du kommer såklart också få veta mer om Kosovare Asllani lön. Vi sätter igång det hela med lite intressant kortfakta!

Snabba svaren (FAQ)

Har Kosovare Asllani Partner?

Nej, Kosovare Asllani har inte något partner i dagsläget av vad man kan se ifrån hennes sociala medier.

Hur mycket har Kosovare Asllani i lön?

Kosovare Asllani har cirka 70,000 SEK i lön. Till det får sponsoravtal räknas på.

Hur gammal är Kosovare Asllani?

Kosovare Asllani är 33 år gammal då hon är född i Juli 1989.

Kortfakta om Kosovare Asllani

NamnKosovare Asllani
Född29 juli 1989
BosattMilano, Italien. Har också bostad i Linköping i Sverige
SmeknamnKosse
YrkeSvensk fotbollsspelare
Spelar förSveriges damlandslag i fotboll och A.C. Milan Women
TröjnummerNummer 9 i båda lagen
PositionMittfältare och anfallare
ÅrslönInte uttalat. I Linköping FC tjänade hon omkring 40 000 kronor i månaden
GenombrottFörsta tiden i Linköping FC där hon vann SM-guld, Svenska Cupen och Supercupen under ett och samma år (2009)
MeriterOS-silver 2016 och 2021. VM-brons 2019. Vann Diamantbollen 2019
FamiljMamma, pappa och tre bröder
CivilstatusSingel (vad det ser ut som utåt sett har inte Kosovare Asllani partner för tillfället)
LönMellan 60,000-80,000 SEK i månaden
InstagramAsllani9
Twitterkosovareasllani
Tiktokasllani9

Kosovare Asllani partner

Många spekulerar kring “har Kosovare Asllani partner eller inte?”. Hon har dock tidigare gjort det tydligt att hon vill hålla den delen av sitt liv privat vilket gör att hon inte visat upp någon pojkvän på sociala medier eller vid offentliga tillställningar.

2018 frågade Expressen om hon hade en partner, vilket hon bekräftade att hon hade. 

– Jag har en underbar partner. Men jag är ganska privat, jag ser ingen anledning att berätta offentligt om saker som hur jag bor eller vem jag är tillsammans med, sa Asllani då. 

Så har Kosovare Asllani Partner? Nej, Kosovare Asllani har inte partner idag. Detta kan vi konstatera utifrån hennes sociala medier och intervjuer med sportkanaler.

Hon har gått ut med att hon behöver ha en pojkvän som kan anpassa sitt liv efter henne eftersom hon inte har möjligheten att anpassa sig. Kosovare Asllanis senaste partner kunde inte riktigt anpassa sig till hennes livsstil, så relationen kunde inte räddas.

Herrfotbollsspelare kan ofta försörja en hel familj medan läget inte ser likadant ut för damfotbollsspelare vilket såklart är tråkigt. 

Kosovare Asllani lön

Det är många som är intresserade av hur mycket Kosovare Asllani har i lön. Enligt experter tjänar hon mellan 60,000 SEK och 80,000 SEK i månaden. Enligt uppgifter från Aftonbladet tjänade hon omkring 40 000 kronor i månaden tidigare när hon spelade för Linköping FC. 

I samband med att hon förlängde sitt kontrakt med Real Madrid 2021 nämnde hon att hon skulle valt att spela någon annanstans om hon valt lag utefter vilken lön hon skulle kunna få. Experter på ämnet säger dock att hennes lön bör ligga någonstans mellan 60.000 SEK till 80.000 SEK i månaden.

Kosovare Asllani är utan tvekan Sveriges starkast lysande fotbollsstjärna. Att redan som 19-åring få en plats i Svenska landslaget för att därefter ta spelandet från Sverige till USA och påbörja karriären hos anrika klubbar i Europa är minst sagt imponerande.

Uppväxten och de starka känslorna för Sverige

Kosovare Asllani föddes 29 juli 1989 i Kristianstad, Skåne. Hemlandet är alltså Sverige men Asllanis båda föräldrar är både födda och uppvuxna i dåvarande Jugoslavien. Asllanis far är av kosovoalbansk härkomst och hennes mor av bosnisk härkomst. 

Asllani har själv gått ut med att hon bitvis hade det tufft under uppväxten. Hon var väldigt blyg som liten och under flertalet år kände hon att hon var tvungen att stå upp för sig själv för att undvika att andra kommer att kliva på henne.

Det var någonstans under den perioden hon började utvecklas till den mer kaxiga personen hon är idag. Platsen hon kände sig allra säkrast på och fick styrka från under uppväxten var fotbollsplanen.

Asllani är superglad över att hennes föräldrar tog sig till Sverige så att hon fick växa upp här. Stoltheten hon känner över att få spela i det svenska landslaget är mycket stor men samtidigt hyser hon starka känslor för Kosovo. Det är som att hon har två hem, Sverige och Kosovo. 

Kosovare menar att hon har en mix av både svenskt och albanskt blod i sig. I Kosovo känner hon sig supersvensk medan hon i Sverige känner av sitt ursprung. Hon har helt enkelt båda länderna att tacka för mycket.

Familjen betyder mycket för Asllani

Kosovare Asllanis familj består av hennes mamma, pappa och tre syskon. Hon har tre bröder. Bröderna är en stor anledning till det stora intresset för fotbollen. Som yngre var hon ofta ute och trixade med sina äldre bröder.

Till en början fick hon inte vara med för att hon var tjej och kunde skadas. Hon fick istället alltid agera bollkalle och springa efter bollar som hamnat utanför planen. 

En gång fick hon dock vara med killarna och spela. Hon gjorde då direkt mål på en hörna. Troligtvis en stund hon aldrig någonsin kommer glömma.

Familjen betyder mycket för Asllani och inte minst hennes mamma som hon har ett starkt band till. En stor del av hennes intjänade fotbollspengar går faktiskt till hennes mamma. Hon har dels gett sin mamma ett hus men också möbler, dator och mobil. Hon vill ge sin mamma allt hon är i behov av, trots att hon inte säger vad hon vill ha. 

Anledningen till gåvorna är att hon vill betala tillbaka för sin mammas slit under barndomen. Hon såg hur hennes mamma jobbade och slet för att ta hand om fyra barn, något som var otroligt tufft. 

Karriärens start – Vimmerby, Linköping och Chicago Red Stars

Kosovare Asllani började träna i Vimmerby IF och kom senare till Linköping FC 2007. Hon debuterade i flicklandslaget samma år och i A-landslaget i september 2008. Redan i november 2008 började hon i U23-landslaget.

Tiden i Linköping FC blev mycket lyckosam. Hon vann både SM-guld, Svenska Cupen och Supercupen samma år (2009). För att få en ny utmaning valde Asllani att skriva på för Chicago Red Stars i USA i december 2009. Där spelade hon 13 matcher och gjorde två mål.

Kontrakten med klubben i USA var på 1+1+1 vilket innebär ett ettårigt kontrakt med option på förlängning med ett år i taget.

När säsongen i USA var över, i augusti 2010, återvände hon till Linköping FC. Detta för att spela under höstsäsongen och säsongen 2011. 

I december 2011 presenterades Kosovare Asllani som ny spelare hos Damallsvenska konkurrenten Kristianstads DFF. De slutade på sjunde plats säsongen 2011.

Under våren 2011 drabbades dock Asllani av skada vilket medförde att hon ställdes utanför landslagstruppen för VM 2011 i Tyskland. 

Vidare till Paris och Manchester

I september 2012 skrev Asllani på kontrakt för den franska fotbollsklubben Paris Saint-Germain FC. Hon började i klubben redan senare samma månad. 

2013 deltog hon i det svenska landslaget som vann brons vid EM i Sverige.

Tre år senare, 2016, valde Asllani att lämna spelet i Paris för att ta sig till Manchester och Manchester City WFC. Detta i ett kontrakt på två och ett halvt år. 

Efter drygt ett år blev hemlängtan stor efter familj och tryggheten. Därmed valde hon att avsluta sitt kontrakt med Manchester City WFC för att byta tillbaka till moderklubben Linköping FC. 2017 tilldelades hon Diamantbollen efter att bland annat ha vunnit Damallsvenskan med Linköping. 

Flytten till Spanien

I maj 2019 blev Kosse uttagen i Sveriges trupp till Världsmästerskapet i fotboll 2019. Där gjorde hon tre mål varav ett av dem var det första målet i bronsmatchen mot England. 

I juli 2019 gick hon över till CD Tacón, ett damlag ägt av Real Madrid. Damkollegan från landslaget, Sofia Jakobsson, gick samtidigt över till samma klubb. 

Detta medförde en flytt till Spanien där också Fridolina Rolfö spelar i Barcelona. 

Övergången till Milan

Under sommaren 2022 blev det officiellt att Asllani skrivit på ett tvåårigt kontrakt för A.C. Milan Women som är en del av den italienska damligan. Asllani hade under ett bra tag känt ett sug av att testa den italienska ligan.

En annan svensk fotbollsspelare som nyligen förlängt med samma klubb är Zlatan Ibrahimovic. Vi har nu alltså två av våra största svenska fotbollsstjärnor i samma klubb. 

Asllani Court – en hyllning av moderklubben

Den 21 maj 2018 invigdes fotbollsanläggningen “Asllani Court” i hemstaden Vimmerby. Detta på samma plan som Asllani spelade på under sin uppväxt. Initiativtagare till anläggningen är moderklubben Vimmerby IF.

Platsen är tänkt att ses som ett ställe där unga kvinnor kan inspireras och våga satsa och följa sina drömmar. Självklart var Asllani på plats vid invigningen för att klippa bandet.

Relaterade artiklar

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger är utan att blinka en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Hon har spelat för det svenska landslaget i över 18 år och har varit en nyckelspelare i många av lagets framgångar. Men vem är egentligen Caroline Seger som person och...

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Läs allt om Hanna Bennisons karriär, landslagskarriär, partner och hur du kan följa henne i social media. Vem är Hanna Bennison? Hanna Bennison är en mycket framgångsrik svensk fotbollsspelare. Redan som 19-åring värvades hon av Everton och har både tagit OS-medalj...

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Filippa Angeldal är en svensk fotbollsspelare från Uppsala. Via bland annat Vaksala, Sirius, AIK och Linköping tog hon steget till internationellt spel när hon värvades till Manchester City 2021.  Läs allt om hennes fotbollskarriär, nuvarande lag, partnern Megan...

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Möt Olivia Schough, en svensk fotbollsspelare vars namn har blivit synonymt med framgång och skicklighet på fotbollsplanen. Född den 11 mars 1991, är denna 172 cm långa anfallare känd för sin snabbhet och förmåga att göra mål. Från hennes tidiga dagar i...

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Den 20 juli sparkas fotbolls-VM för damer igång för nionde gången i ordningen. Den största skillnaden för oss svenskar gentemot den manliga motsvarigheten är att Sverige faktiskt är representerade och ett lag som går att räkna med. Sverige har under damfotbollens...