dejan kulusevski

Hem » Svensk fotboll » Allt om Dejan Kulusevski: Uppväxt, lön, flickvän och förmögenhet

Allt om Dejan Kulusevski: Uppväxt, lön, flickvän och förmögenhet

feb 12, 2023

Dejan Kulusevski är en svensk professionell fotbollsspelare. Han spelar för närvarande för Premier League-klubben Tottenham Hotspurs och han spelar också i det svenska fotbollslandslaget där han är en av de viktigaste offensiva spelarna.

Den här artikeln innehåller information om Kulusevskis nettovärde, ålder, lön, längd, vikt och annan intressant fakta

Snabba svaren (FAQ)

Har Dejan Kulusevski Flickvän?

Ja, Dejan Kulusevski har en flickvän som heter Eldina Vanessa Ahmic

Vad har Dejan Kulusevski i lön?

Dejan Kulusevskis lön är cirka 70 miljoner kronor per år

Hur stor är Dejan Kulusevskis Förmögenhet?

Dejan Kulusevskis förmögenhet uppgår till cirka 100 miljoner kronor

Kortfakta Dejan Kulusevski

NamnDejan Kulusevski
LagTottenham Hotspur
PositionHöger mittfält, högerytter
Född25 April 2000
Proffsdebut2019
Längd1.86 meter
ViktCirka 80 kg
FödselortStockholm
NationalitetSvensk
FörmögenhetCirka 100 miljoner
statusI ett förhållande
Dejans pappas namnStefan Kulusevski
Dejans mammas namnKatica
LönCirka 70 miljoner kronor
Instagramdejan.k10
Kortfakta Dejan Kulusevski

Om Dejan Kulusevski

Dejan Kulusevski gick som ung in i IF Brommapojkarens ungdomsakademi. 2016 så anslöt han sig sedan till Atlantas ungdomssystem. Dejan gjorde sin första debut inom proffsfotbollen på seniornivå 2019. Han spelade alltså aldrig i Allsvenskan, den väg som de flesta svenska utlandsproffs tar.

Det året den 20 januari ersatte han Marten de Roon i en 5-0-seger mot Frosinone. Den 18 juli skrev han sedan på för Serie A-klubben Parma på lån.

Kulusevski anslöt sig till Serie A-klubben Juventus den 2 januari 2020. Avtalet var på fyra och ett halvt år med ett värde på cirka 400 miljoner kronor.

Lånet till Parma

Det blev dock inte spel i Juventus direkt utan under resten av säsongen spelade han färdigt i Parma på lån. Han hade nio assist och tio mål innan säsongens slut. Dessutom fick han utmärkelsen Serie A:s bästa unga spelare för säsongen.

I september 2020 gjorde Kulusevski sedan sitt debutmål för Juventus i en 3-0-ligaseger mot Sampdoria.

Han spelade totalt 55 gånger för Juventus som inhoppare eller från start. Dessutom producerade han fem mål och sex assist, men man kan inte säga att hans Juventus-period var speciellt lyckad ändå.

Hans mål var såklart att spela sig till en någorlunda stabil startplats, men det lyckades han tyvärr inte med,

Karriären fortsätter i London

Dejan skickades den 31 januari 2022 på ett 18 månader långt lån till Premier League-laget Tottenham Hotspur för att kunna utveckla sin karriär då det stod ganska stilla i Juventus.

tottenham fotbollsspelare

Låneavtalet var på 100 miljoner kronor och det innehöll också en köpoption. Tiden i Tottenham har varit allt annat än misslyckat. Han har stått för en hel del poäng och lyckas ofta få starta matcherna istället för Brasilianska storstjärnan Richarlisson.

Hans spelstil verkar funka bättre i Premier League och framförallt i Tottenham som har riktigt vassa avslutare med en huvudstark Harry Kane längst där framme. Hans framtid i Tottenham ser verkligen ljus ut för stunden och han är mycket uppskattad av tränaren Antonio Conte.

För oss svenskar innebär Tottenhams möten med Newcastle United stor underhållning då Dejan kommer få möta vårt andra svenska stjärnskott Alexander Isak.

Dejan Kulusevskis lön och nettoförmögenhet:

Kulusevski har en nettovärde på cirka 100 miljoner kronor år 2023. Tottenham Hotspur betalade runt 400 miljoner kronor i övergångssumma för honom. Klubben betalar honom en årslön på cirka 70 miljoner kronor.

Tidigare när han var en del av Juventus trupp så fick han en årslön på 40 miljoner kronor. Dejan Kulusevski har tjänat över 140 miljoner kronor på sin fotbollskarriär redan.

Så mycket tjänar Dejan Kulusevski i timmen

Här är en uträkning över hur mycket Dejan Kulusevski tjänar under olika tids-perioder, hela vägen från sekund till år.

TidsperiodLön i kronor
Per år70,000,000 SEK
Per månad5,833,333 SEK
Per vecka1,346,153 SEK
Per dag192,307 SEK
Per timma8,012 SEK
Per minut133 SEK
Per sekund2 SEK
Dejan Kulusevski lön utifrån tidsperiod

Har Dejan Kulusevski flickvän?

Ja, Dejan Kulusevski har ett förhållande med Eldina Vanessa Ahmic. Dom träffades när Dejan var utlånad till Parma. Paret har varit i ett förhållande sedan 2020 någon gång.

Eldina Ahmic är även hon fotbollsspelare. Den bosnisk födda flickvännen spelar för närvarande som mittfältare för den svenska klubben IF Brommapojkarna.

Familj

Dejan Kulusevskis Mamma:

Dejan är en mycket social fotbollsspelare som gärna umgås med sin mamma och man skulle nästan kunna betrakta honom som en liten “mammas pojke”. Hans mor heter Katica och hon kommer ifrån Bosnien från början.

Som yngst i familjen är det naturligt att veta att han finner stort stöd hos sin mamma när hans karriär och utmaningar blir större.

Dejan Kulusevskis pappa Stefan Kulusevski:

Ord kan inte förklara det pappa-son-band som finns mellan Dejan och hans pappa. Förutom att uppfylla sitt faderliga ansvar, kollar pappa Stefan Kulusevski ofta upp honom på hans träningsläger även efter att han anslutit sig till Tottenham.

Tyvärr blev Dejans pappa, när han var på väg på ett av sina många besök under 2020, indragen i en olycka. Som tur är så kom han undan oskadd ur sin omkullvälta jeep och olyckan slutade ändå lindrigt för Stefan Kulusevski

Dejan Kulusevskis Syskon:

Tottenhamstjärnan har ingen bror men han har en syster, som han verkligen bryr sig om. Dejan och hans syster har en mycket bra relation och de ses ofta tillsammans på sociala medier när de är ute på olika äventyr. Systern Sandra är faktiskt mycket vacker och Dejan har i intervjuer nämnt att hon var överbeskyddande mot sin lillebror ända sedan deras barndomsdagar.

Så bra är Dejan i FIFA

Med hårt arbete och fortsatt fin form så kommer den produktiva driblaren utan tvekan att uppfylla sin potential som han har enligt FIFA-skaparna. I FIFA har han nämligen den höga siffran 88 i spelarbetyg.

En del anser att han har för dåligt betyg på “pace”, men hans härliga teknik och fina inlägg väger upp för detta.

Relaterade artiklar

Poängställning i Malmö FF – Skytteliga & Tabell

Poängställning i Malmö FF – Skytteliga & Tabell

Malmö FF är utan tvekan en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Sverige och har en lång historia av att ligga i toppen av Allsvenskan. Klubben har vunnit flera titlar genom åren och har till och med lyckats ta sig långt i CL på senare tid. Låt oss ta en...

Snusets roll i svensk fotbollskultur

Snusets roll i svensk fotbollskultur

I denna artikel försöker vi ta reda på allt om snus. Vi undersöker snusets historiska rötter men även dess popularitet bland spelare och fans, samt snusets kulturella betydelse genom tiderna.  Snusets kulturella koppling till fotbollen har en lång historia, som...

Finansiering av ungdomsfotboll

Finansiering av ungdomsfotboll

Vi pratar ofta om hur mycket landslagsspelare och världskändisar tjänar, men innan en fotbollsspelare når engelska ligan eller OS är det en lång kamp utan stora pengar. Från början inga inkomster alls utan bara utgifter. Spelarna i ett klubblag i nedre tonåren får...

Förbättra ditt fotbollslag – de bästa strategierna

Förbättra ditt fotbollslag – de bästa strategierna

Att utveckla ett fotbollslag kan vara både spännande och utmanande. För att öka dina chanser att lyckas är det viktigt att använda rätt strategier. Här är några av de bästa strategierna för att lyckas med dina fotbollslag. Fokusera på olika spelsituationer för att öka...

Miraklet 1958 – När Sveriges VM-dröm tände hela världen

Miraklet 1958 – När Sveriges VM-dröm tände hela världen

I den globala fotbollshistorien har Sverige alltid varit en handlingskraftig spelare, men sällan den som stått i rampljuset. Lagets insatser på den internationella arenan var goda, men det var 1958 som skulle bli året som förändrade allt för svensk fotboll. VM i...