alexander isak

Hem » Svensk fotboll » ALLT OM ALEXANDER ISAK – LÖN, BIL, FAKTA

ALLT OM ALEXANDER ISAK – LÖN, BIL, FAKTA

Feb 21, 2023

I den här artikeln hittar du allt du vill veta om Alexander Isak: hans nettoförmögenhet, hans lön och hans fotbollsresa hittills.

Kortfakta om Alexander Isak

NamnAlexander Isak
FödelseortSolna, Sverige
Född21 september 1999
Längd1,92 m
Spelar förNewcastle United och Svenska landslaget
PositionAnfallare
Nummer9
SmeknamnGiraffen
Lön80,000,000 SEK

Hur mycket tjänar Alexander Isak?

I augusti 2022 skrev anfallaren på ett kontrakt med Newcastle United som ger honom en enorm lön på 11,4 miljoner kronor per år. Vi har räknat ut exakt vad han tjänar per dag och per timme här nedan:

Per år80,000,000 SEK
Per vecka1.538.461 SEK
Per dag219,780 SEK
Per timme9,157 SEK (observera, varje timme på dygnet)
Per minut152,6 SEK
Per sekund2.45 SEK

Detta betyder att en genomsnittlig människa behöver arbeta i minst 17,9 år för att tjäna lika mycket som Giraffen tjänar på bara en månad.

Nettoförmögenhet och marknadsvärde

Nettoförmögenhet: cirka 170 miljoner sek
Marknadsvärde: 700 miljoner sek

Newcastle Uniteds obegränsade rikedomar har definitivt gjort Alex till en mycket rik man, med hans nettoförmögenhet som beräknas uppgå till 170 000 miljoner sek. Den svenske anfallaren är en mycket eftertraktad tillgång vilket återspeglas i hans marknadsvärde på 700 miljoner sek.

Den unga mannen från Solna har redan börjat producera poäng för sin nya klubb. Han är fortfarande unge och har många år framför sig för att växa som spelare och växa in i Premier League kostymen

Zlatan idolen

Precis som alla barn i sin generation växte Magpies-anfallaren upp med att idolisera Zlatan Ibrahimovic. Det är verkligen drömmarnas sak att dela planen med sin barndoms hjälte! Alex ögon berättar en historia som vi bara kan hoppas kunna sätta ord på när han fick spela med sin idol i svenska landslaget.

Att gå förbi försvarare med silkeslena färdigheter och att ha ett öga för det spektakulära har blivit kännetecken för den svenske landslagsmannen, men kritik har riktats mot honom för att han saknar den fysiska aspekten av spelet. Nu när han befinner sig i Premier League kommer han garanterat att drabbas av lite av den engelska fysiken.

Resan hit

Den unge fotbollsspelaren har varit på resande fot sedan början av sin proffskarriär. Alex har spelat fotboll i Tyskland med Borussia Dortmund, i Nederländerna med Willem II, i soliga Spanien för La Liga-laget Real Sociedad.

Grabben har nu landat i England för att spela för Newcastle United. Du kan vara säker på att St James’ Park kommer att välkomna sin nya hjälte med öppna armar.

Alex känner att hans egna silkeslena och smidiga rörelser på planen bara kan speglas av Volvo på vägen. De svenska biltillverkarna är kända för att kombinera bästa prestanda i klassen med oöverträffad lyx.

Spelares biografi

Alexander Isak föddes i Solna den 21 september 1999 och spelar för närvarande som anfallare för Sverige och Premier League-klubben Newcastle United. Alex ungdoms- och tidiga karriär spenderades helt och hållet i det allsvenska laget AIK, och han debuterade som proffs 2016 under en svensk cupmatch mot Tenhults IF som resulterade i en 6-0-seger där debutanten gjorde sitt första mål.

Imponerande prestationer i Allsvenskan banade väg för en flytt till den tyska Bundesligaklubben Borussia Dortmund säsongen därpå. Anfallaren hade svårt att få förstalagsfotboll i Tyskland och valde en låneförflyttning till det holländska Eredivisie i ett försök att återuppta sin avstannade utveckling.

Säsongen 2018/19 såg anfallaren göra 14 mål på 18 framträdanden för Willem II, varpå en flytt till den spanska klubben Real Sociedad säkrades. Svensken blev en ordinarie startspelare för Los Txuri-Urdin och spelade en viktig roll i klubbens framgång i Copa del Rey 2019/20. Totalt gjorde Isak 44 mål på 131 matcher.

Sammanfattning

Vi ser med stor förväntan fram emot Alexander Isaks kommande säsonger. Om han lyckas slå i Premier League så är det ingen tvekan om att han är svensk fotbolls största framtid just nu tillsammans med Dejan Kulusevski.

Relaterade artiklar

Svenska Fotbollsspelare

Svenska Fotbollsspelare

Svenska fotbollsspelare har gjort stora avtryck i fotbollsvärlden och har blivit erkända för sina färdigheter och prestationer. Från Zlatan Ibrahimovic till Hedvig Lindahl har svenska fotbollsspelare visat sin styrka både nationellt och internationellt. I den här...

Vilka vinner Allsvenskan 2023?

Vilka vinner Allsvenskan 2023?

Inför säsongen Allsvenskan 2023 närmar sig och fans över hela Sverige väntar med spänning på vad som ser ut att bli en spännande och konkurrenskraftig säsong. Den stora frågan är: vilka vinner Allsvenskan 2023? Flera lag har förstärkt sina trupper under lågsäsongen...

Allt om Dejan Kulusevski: Uppväxt, lön, flickvän och förmögenhet

Allt om Dejan Kulusevski: Uppväxt, lön, flickvän och förmögenhet

Dejan Kulusevski är en svensk professionell fotbollsspelare. Han spelar för närvarande för Premier League-klubben Tottenham Hotspurs och han spelar också i det svenska fotbollslandslaget där han är en av de viktigaste offensiva spelarna. Den här artikeln innehåller...

Allsvenskan Lön – Herrar

Allsvenskan Lön – Herrar

För varje år fortsätter lönerna att växa i Fotbolls-Allsvenskan och än har vi nog inte sett slutet på tillväxten för Allsvenska lönerna. Under senaste året så nådde Djurgårdens IF fotbollslag in på en mycket speciell lista vad gäller just dessa löner. De var då bland...

Malmö FF: Ett av Sveriges bästa lag genom tiderna

Malmö FF: Ett av Sveriges bästa lag genom tiderna

Bakgrund Malmö FF är en av de äldsta och mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Sverige. Klubben grundades 1910 och har sedan dess blivit en av de mest kända klubbarna i landet. Under åren har klubben upplevt många höjdpunkter och förändringar, men dess starka...