alexander isak

Hem » Svensk fotboll » ALLT OM ALEXANDER ISAK – LÖN, BIL, FAKTA

ALLT OM ALEXANDER ISAK – LÖN, BIL, FAKTA

feb 21, 2023

I den här artikeln hittar du allt du vill veta om Alexander Isak: hans nettoförmögenhet, hans lön och hans fotbollsresa hittills.

Kortfakta om Alexander Isak

NamnAlexander Isak
FödelseortSolna, Sverige
Född21 september 1999
Längd1,92 m
Spelar förNewcastle United och Svenska landslaget
PositionAnfallare
Nummer9
SmeknamnGiraffen
Lön80,000,000 SEK

Hur mycket tjänar Alexander Isak?

I augusti 2022 skrev anfallaren på ett kontrakt med Newcastle United som ger honom en enorm lön på 11,4 miljoner kronor per år. Vi har räknat ut exakt vad han tjänar per dag och per timme här nedan:

Per år80,000,000 SEK
Per vecka1.538.461 SEK
Per dag219,780 SEK
Per timme9,157 SEK (observera, varje timme på dygnet)
Per minut152,6 SEK
Per sekund2.45 SEK

Detta betyder att en genomsnittlig människa behöver arbeta i minst 17,9 år för att tjäna lika mycket som Giraffen tjänar på bara en månad.

Nettoförmögenhet och marknadsvärde

Nettoförmögenhet: cirka 170 miljoner sek
Marknadsvärde: 700 miljoner sek

Newcastle Uniteds obegränsade rikedomar har definitivt gjort Alex till en mycket rik man, med hans nettoförmögenhet som beräknas uppgå till 170 000 miljoner sek. Den svenske anfallaren är en mycket eftertraktad tillgång vilket återspeglas i hans marknadsvärde på 700 miljoner sek.

Den unga mannen från Solna har redan börjat producera poäng för sin nya klubb. Han är fortfarande unge och har många år framför sig för att växa som spelare och växa in i Premier League kostymen

Zlatan idolen

Precis som alla barn i sin generation växte Magpies-anfallaren upp med att idolisera Zlatan Ibrahimovic. Det är verkligen drömmarnas sak att dela planen med sin barndoms hjälte! Alex ögon berättar en historia som vi bara kan hoppas kunna sätta ord på när han fick spela med sin idol i svenska landslaget.

Att gå förbi försvarare med silkeslena färdigheter och att ha ett öga för det spektakulära har blivit kännetecken för den svenske landslagsmannen, men kritik har riktats mot honom för att han saknar den fysiska aspekten av spelet. Nu när han befinner sig i Premier League kommer han garanterat att drabbas av lite av den engelska fysiken.

Resan hit

Den unge fotbollsspelaren har varit på resande fot sedan början av sin proffskarriär. Alex har spelat fotboll i Tyskland med Borussia Dortmund, i Nederländerna med Willem II, i soliga Spanien för La Liga-laget Real Sociedad.

Grabben har nu landat i England för att spela för Newcastle United. Du kan vara säker på att St James’ Park kommer att välkomna sin nya hjälte med öppna armar.

Alex känner att hans egna silkeslena och smidiga rörelser på planen bara kan speglas av Volvo på vägen. De svenska biltillverkarna är kända för att kombinera bästa prestanda i klassen med oöverträffad lyx.

Spelares biografi

Alexander Isak föddes i Solna den 21 september 1999 och spelar för närvarande som anfallare för Sverige och Premier League-klubben Newcastle United. Alex ungdoms- och tidiga karriär spenderades helt och hållet i det allsvenska laget AIK, och han debuterade som proffs 2016 under en svensk cupmatch mot Tenhults IF som resulterade i en 6-0-seger där debutanten gjorde sitt första mål.

Imponerande prestationer i Allsvenskan banade väg för en flytt till den tyska Bundesligaklubben Borussia Dortmund säsongen därpå. Anfallaren hade svårt att få förstalagsfotboll i Tyskland och valde en låneförflyttning till det holländska Eredivisie i ett försök att återuppta sin avstannade utveckling.

Säsongen 2018/19 såg anfallaren göra 14 mål på 18 framträdanden för Willem II, varpå en flytt till den spanska klubben Real Sociedad säkrades. Svensken blev en ordinarie startspelare för Los Txuri-Urdin och spelade en viktig roll i klubbens framgång i Copa del Rey 2019/20. Totalt gjorde Isak 44 mål på 131 matcher.

Sammanfattning

Vi ser med stor förväntan fram emot Alexander Isaks kommande säsonger. Om han lyckas slå i Premier League så är det ingen tvekan om att han är svensk fotbolls största framtid just nu tillsammans med Dejan Kulusevski.

Relaterade artiklar

Poängställning i Malmö FF – Skytteliga & Tabell

Poängställning i Malmö FF – Skytteliga & Tabell

Malmö FF är utan tvekan en av de mest framgångsrika fotbollsklubbarna i Sverige och har en lång historia av att ligga i toppen av Allsvenskan. Klubben har vunnit flera titlar genom åren och har till och med lyckats ta sig långt i CL på senare tid. Låt oss ta en...

Snusets roll i svensk fotbollskultur

Snusets roll i svensk fotbollskultur

I denna artikel försöker vi ta reda på allt om snus. Vi undersöker snusets historiska rötter men även dess popularitet bland spelare och fans, samt snusets kulturella betydelse genom tiderna.  Snusets kulturella koppling till fotbollen har en lång historia, som...

Finansiering av ungdomsfotboll

Finansiering av ungdomsfotboll

Vi pratar ofta om hur mycket landslagsspelare och världskändisar tjänar, men innan en fotbollsspelare når engelska ligan eller OS är det en lång kamp utan stora pengar. Från början inga inkomster alls utan bara utgifter. Spelarna i ett klubblag i nedre tonåren får...

Förbättra ditt fotbollslag – de bästa strategierna

Förbättra ditt fotbollslag – de bästa strategierna

Att utveckla ett fotbollslag kan vara både spännande och utmanande. För att öka dina chanser att lyckas är det viktigt att använda rätt strategier. Här är några av de bästa strategierna för att lyckas med dina fotbollslag. Fokusera på olika spelsituationer för att öka...

Miraklet 1958 – När Sveriges VM-dröm tände hela världen

Miraklet 1958 – När Sveriges VM-dröm tände hela världen

I den globala fotbollshistorien har Sverige alltid varit en handlingskraftig spelare, men sällan den som stått i rampljuset. Lagets insatser på den internationella arenan var goda, men det var 1958 som skulle bli året som förändrade allt för svensk fotboll. VM i...