vem vinner allsvenskan 2023

Hem » Svensk fotboll » Vilka vinner Allsvenskan 2023?

Vilka vinner Allsvenskan 2023?

Feb 24, 2023

Inför säsongen

Allsvenskan 2023 närmar sig och fans över hela Sverige väntar med spänning på vad som ser ut att bli en spännande och konkurrenskraftig säsong.

Den stora frågan är: vilka vinner Allsvenskan 2023? Flera lag har förstärkt sina trupper under lågsäsongen och racet om titeln är såklart vidöppet.

Den här artikeln undersöker några av de främsta utmanarna om slutsegern i Allsvenskan 2023.

Efter förra säsongens avslut så kommer säsongen 2023 säkerligen bli full av dramatik, spänning och överraskningar när lagen slåss om att få lyfta Lennart Johanssons pokal. Oavsett om du är ett inbiten fan eller inte så är säsongen 2023 i Allsvenskan ett måste.

Försvararen och utmanare om titeln

BK Häcken är de regerande mästarna! De vann allsvenskan förra säsongen och anses självklart vara en stark utmanare till titeln 2023. Faktum är att deras titel 2022 var den första i klubbens historia så de kommer att ge allt för att försvara sin titel under den kommande säsongen.

Laget har dock tappat målskytten Alexander Jeremejeff inför den här säsongen som hade en riktigt hög lön. De kommer att försöka bygga vidare på sin framgångsrika anfallsfotboll under säsongen 2022. De har en talangfull trupp och en fin meritlista av framgångar. Helt klart gör det dem till ett topplag att hålla ögonen på under den kommande säsongen.

Med det sagt kommer de att möta hård konkurrens från andra starka lag i ligan. Allsvenskan är en notoriskt oförutsägbar liga så allt kan hända under säsongen. BK Häcken har dock visat att de har vad som krävs för att konkurrera på högsta nivå. De kommer att vara ett lag att hålla ögonen på i kampen om titeln i Allsvenskan 2023.

AIK eller Malmö?

AIK , där Alexander Isak tidigare spelade, är också en av favoriterna till att vinna Allsvenskan 2023. Det Solnabaserade laget har en stark trupp i år men slutade på femte plats förra året. Det är ett resultat som kommer att motivera AIK att göra ännu bättre ifrån sig i år och ta hem titeln. Med spelare som Bilal Hussein och John Guidetti som leder anfallet kommer AIK att vara en tuff motståndare för alla lag.

Ett annat lag som kommer att försöka utmana om titeln 2023 är Malmö FF. Malmö hade en något nedslående säsong förra året. Man får dock inte glömma att de har varit dominerande i Allsvenskan de senaste åren och vunnit ligan fyra gånger under de senaste sex säsongerna. Med spelare som Isaac Kiese Thelin och Adi Nalic i sina led kommer Malmö FF att vara svåra att slå och kommer utan tvekan att vara med och slåss om titeln igen. De vill inte upprepa sin sjundeplats från förra året.

IFK Göteborg

IFK Göteborg är ett lag som historiskt sett har varit framgångsrikt i Allsvenskan och har vunnit ligatiteln 18 gånger. Deras åttondeplats från säsongen 2022 svider nog fortfarande. Det kommer de absolut vilja försöka förbättra under 2023. Med en trupp som innehåller erfarna spelare som Marcus Berg kommer IFK Göteborg att vara ett svårt lag att slå och kan bli en överraskande utmanare om titeln.

Djurgården och Hammarby

Djurgårdens IF är ett annat lag som kan utmana om mästerskapet i Allsvenskan 2023. Tvåan från 2022 har gjort en hel del värvningar och har många spelare som återvänder från lån. Om deras nyförvärv kan smälta in i resten av truppen kan Djurgården överraska många genom att sluta bland de två bästa och till och med vinna titeln.

Hammarby är ett annat lag att hålla utkik efter under säsongen 2023 i Allsvenskan. De hamnade till slut på en tredje plats 2022, gjorde näst flest mål i ligan och hade bäst målskillnad på +33. Om de kan fortsätta spela sin underhållande aggressiva fotbollsstil under 2023 kan de säkert vara en utmanare om titeln.

Slutsats: Vilka vinner Allsvenskan 2023?

Racet om Allsvenskan-titeln 2023 kommer onekligen att bli spännande. Men främst och oförutsägbart! Med flera lag i kampen om mästerskapet. Många lag som kommer att slåss om topplaceringarna i vad som säkerligen kommer att bli en spännande säsong av svensk fotboll. Endast tiden får utvisa vem som kommer att vinna! Men en sak är säker – fansen kommer att få sig en grym säsong i år.

Vi på Fotbollslobby är helt klart taggade och tror att 2023 kommer att bli en spännande säsong med flera topplag som slåss om titeln. Skulle vi tippa på vilka som vinner Allsvenskan 2023 så skulle vi idag säga Djurgården. Men det är långt kvar till upptakten. Den 1 april är det avspark och BK Häcken kommer att försöka försvara sin titel. Samtidigt kommer lag som Hammarby, AIK och Malmö FF kommer att försöka göra allt för att ta toppositioner. Det ska bli intressant att se hur säsongen utvecklar sig och vilket lag som till slut kommer att gå segrande ur striden.

Avslutningsvis är det tydligt att Allsvenskan 2023 kommer att bli en mycket konkurrenskraftig och underhållande säsong. Det finns flera lag som kan utmana om mästerskapet. Med det sagt är det fortfarande svårt att förutsäga säkert vilket lag som kommer att ta hem titeln. Allt kan hända och bollen är som ni alla vet, rund. Det kommer att krävas hårt arbete och dedikation från alla lag som vill ha en chans att vinna. Men oavsett vem som går segrande ur striden kan fansen vara säkra på att de kommer att få se några av de mest minnesvärda fotbollsmatcherna på länge.

Relaterade artiklar

Sveriges mest ikoniska fotbollsklubbar: En resa genom tiden

Sveriges mest ikoniska fotbollsklubbar: En resa genom tiden

Sverige har en lång och rik fotbollshistoria, med många klubbar som har lämnat bestående avtryck på den nationella och internationella scenen. I denna resa genom tiden kommer vi att utforska några av Sveriges mest ikoniska fotbollsklubbar, deras unika historier och...

Svenska Fotbollsspelare

Svenska Fotbollsspelare

Svenska fotbollsspelare har gjort stora avtryck i fotbollsvärlden och har blivit erkända för sina färdigheter och prestationer. Från Zlatan Ibrahimovic till Hedvig Lindahl har svenska fotbollsspelare visat sin styrka både nationellt och internationellt. I den här...

ALLT OM ALEXANDER ISAK – LÖN, BIL, FAKTA

ALLT OM ALEXANDER ISAK – LÖN, BIL, FAKTA

I den här artikeln hittar du allt du vill veta om Alexander Isak: hans nettoförmögenhet, hans lön och hans fotbollsresa hittills. Kortfakta om Alexander Isak NamnAlexander IsakFödelseortSolna, SverigeFödd21 september 1999Längd1,92 mSpelar förNewcastle United och...

Allt om Dejan Kulusevski: Uppväxt, lön, flickvän och förmögenhet

Allt om Dejan Kulusevski: Uppväxt, lön, flickvän och förmögenhet

Dejan Kulusevski är en svensk professionell fotbollsspelare. Han spelar för närvarande för Premier League-klubben Tottenham Hotspurs och han spelar också i det svenska fotbollslandslaget där han är en av de viktigaste offensiva spelarna. Den här artikeln innehåller...

Allsvenskan Lön – Herrar

Allsvenskan Lön – Herrar

För varje år fortsätter lönerna att växa i Fotbolls-Allsvenskan och än har vi nog inte sett slutet på tillväxten för Allsvenska lönerna. Under senaste året så nådde Djurgårdens IF fotbollslag in på en mycket speciell lista vad gäller just dessa löner. De var då bland...