fotbollsspelare oscar

Hem » Internationellt » Fotbollsspelare med Högst lön

Fotbollsspelare med Högst lön

dec 5, 2022

Det råder verkligen ingen tvekan om att fotboll är den mest älskade sporten i världen med en uppskattad fanbas på över 3,5 miljarder.

Denna enorma popularitet har skapat riktigt astronomiska löner för spelarna på senare år; 2022 har faktiskt sett några av de bäst betalda fotbollsspelarna på planeten! Några av namnen på denna lista kommer kanske att överaska dig!

1. Kylian Mbappe Lön: Cirka 645 miljoner kronor

Vi kommer att se flera storstjärnor ifrån Franska ligan på den här listan. Tre av de fem högst betalda fotbollsstjärnorna tjänar nämligen sin lön i en klubb, PSG.

Intressant nog räcker det fortfarande inte för parisarna till att vinna UEFA Champions League. Kylian Mbappe har blivit den bäst betalda fotbollsspelaren i världen genom att skriva på ett massivt nytt kontrakt med fotbollsklubben PSG.

Trots att Kylian ofta uttryckte sin önskan att spela för Real Madrid, valde Mbappe att inte ansluta till de spanska giganterna och i stället så låste han sig till Paris i en affär som tydligen ger honom kontroll över tränarutnämningar och spelarrekrytering.

Kanske kommer Kylian Mbappe lön att hjälpa till att lindra det oundvikliga ut-tåget ur Champions League nästa säsong. Mbappe är idag helt klart en av världens bästa fotbollsspelare och han är fortfarande väldigt ung.

2. Lionel Messi lön: Cirka 426 miljoner kronor

Lionel Messi, världens bästa genom tiderna för många och utan tvekan en av de största spelarna i historien, tog ett överraskande beslut att gå med i PSG efter att ha lämnat Barcelona vid 34 års ålder.

De franska tungviktarna erbjöd honom en mycket generös nettoårslön på 41 miljoner dollar med option på två till år på sitt kontrakt.

Fotbollsfans runt om i världen är ivriga att se vad som händer härnäst från denna fantastiska spelare och om vi kommer se Lionel Messi Lön stiga ytterligare en gång innan karriären är över?

3. Neymar Jr Lön: Cirka 370 miljoner kronor

Härnäst är Messis lagkamrat Neymar som skrev på en kontraktsförlängning med PSG sommaren 2021. Den brasilianska stjärnan kommer att vara lojal mot den parisiska tröjan åtminstone fram till sommaren 2025.

Han kommer nu att få cirka 370 miljoner kronor om året. Neymar har kontinuerligt varit bland de fem bästa eller tio bästa spelarna i världen under det senaste decenniet.

Lionel har vunnit allt man kan vinna i Frankrike men skulle säkert byta ut många inhemska titlar mot den eftertraktade UEFA Champions League pokalen. På tal om det har PSG inkluderat en rejäl bonus klausul i Neymars kontrakt om laget går vidare och vinner den största Europeiska titeln.

4. Cristiano Ronaldo lön: Cirka 365 miljonor kronor

Cristiano Ronaldo blev den bästa betalda fotbollsspelaren i engelska Premier Leagues historia, då han sommaren 2021 skrev på ett tvåårigt avtal med sin gamla klubb Manchester United.

Ronaldo återvände då alltså till Old Trafford efter att ha tillbringat mer än ett decennium i Real Madrid och Juventus. Även om det ser ut som att Cristiano lämnar Man United, bör Cristiano Ronaldo inte på något sätt oroa sig för sin ekonomi.

Han är den fjärde bäst betalda spelaren i världen även vid en ålder av 37. Ungefär som sin evige rival Lionel Messi, skrev Ronaldo på ett tvåårigt avtal med en option på förlängning till ytterligare ett år.

I Januari 2023 skrev Ronaldo på för Ai-Nassr, ett monsterkontrakt som ger honom cirka 2.2 miljarder per säsong.

5. Oscar Lön: Cirka 355 miljoner kronor


Många höjde på ögonbrynen när Oscar flyttade till Kina 2016 samtidigt som han spåddes en ljus framtid i Europeiska storligorna.

Men det har uppskattats att brasilianaren tjänar mer än tre gånger sin lön i Shanghai än vad han gjorde i Chelsea.

Han kanske går miste om en storartad karriär som lever kvar i historien, men vi gissar att när han simmar runt i sina miljoner som självaste Joakim von Anka, så kommer det kännas så jobbigt.

Samtidigt kan man undra vad han ska göra med 10 miljarder som han inte kan göra med 1 miljard?

Slutsats

Detta var vår sammanfattning över de spelarna med högst lön i fotboll. Som du kan se är summorna helt overkliga och man kan fråga sig hur lönerna inom fotboll kunde bli så vansinnigt stora. I Allsvenskan är lönerna inte alls på liknande nivå som internationellt.

Många anser att man bör ha ett lönetak för att skydda sporten och få ett mer rättvist system där inte rika shejkar kan köpa upp de bästa spelarna i världen.

Fifa financial fair play är tyvärr ett skämt och uppenbarligen kan man gå runt dessa lagar och regler som man vill.

FAQ (Vanligt förekommande frågor)

Vad har Lionel Messi i lön?

Lionel Messis lön uppgår till cirka 426 miljoner kronor per år

Hur mycket har Mbappe i lön?

Kylian Mbappe är fotbollsvärldens högst betalda spelare med en lön på cirka 645 miljoner kronor per år.

Relaterade artiklar

7 lag att ha koll på i Champions League 2024

7 lag att ha koll på i Champions League 2024

Den första juni smäller det! I år spelas finalen av UEFA Champions League på Englands största stadion: Wembley Stadium. De två lag som lyckats ta sig hela vägen fram kommer att möta varandra i den slutgiltiga fighten om den 7,5 kg tunga trofén. Eventet lockar miljoner...

Nya vanor för fotbollsfans

Nya vanor för fotbollsfans

Fotbollsfans världen över omfamnar nya vanor, för en ändrad livsstil. Med fokus på att minska tobaksanvändningen, har allt fler börjat beställa nikotinpåsar, för att få ett tobaksfritt alternativ. I den här artikeln undersöker vi denna trend och hur den påverkar...

Planera en oförglömlig fotbollsresa med dessa tips

Planera en oförglömlig fotbollsresa med dessa tips

Att planera en fotbollsresa kan vara både en spännande och minnesvärd upplevelse. För att se till att din resa blir så bra som möjligt, är det viktigt att skapa en detaljerad reseplan, välja rätt destination och hitta de bästa biljetterna till fotbollsmatchen. ...

Mbappe Flickvän – Läs mer om Kylian Mbappes Partner

Mbappe Flickvän – Läs mer om Kylian Mbappes Partner

I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på en av de mest omtalade fotbollsspelarna i världen, Kylian Mbappe. Vi kommer att lyfta fram hans framstående karriär, men framför allt kommer vi att fokusera på hans privatliv, ett område som han själv valt att hålla...