fotbollsspelare-med-högst-lön

Hem » Internationellt » Fotbollsspelare med Högst lön

Fotbollsspelare med Högst lön

Dec 5, 2022

Det råder verkligen ingen tvekan om att fotboll är den mest älskade sporten i världen med en uppskattad fanbas på över 3,5 miljarder.

Denna enorma popularitet har skapat riktigt astronomiska löner för spelarna på senare år; 2022 har faktiskt sett några av de bäst betalda fotbollsspelarna på planeten! Några av namnen på denna lista kommer kanske att överaska dig!

1. Kylian Mbappe Lön: Cirka 645 miljoner kronor

Vi kommer att se flera storstjärnor ifrån Franska ligan på den här listan. Tre av de fem högst betalda fotbollsstjärnorna tjänar nämligen sin lön i en klubb, PSG.

Intressant nog räcker det fortfarande inte för parisarna till att vinna UEFA Champions League. Kylian Mbappe har blivit den bäst betalda fotbollsspelaren i världen genom att skriva på ett massivt nytt kontrakt med fotbollsklubben PSG.

Trots att Kylian ofta uttryckte sin önskan att spela för Real Madrid, valde Mbappe att inte ansluta till de spanska giganterna och i stället så låste han sig till Paris i en affär som tydligen ger honom kontroll över tränarutnämningar och spelarrekrytering.

Kanske kommer Kylian Mbappe lön att hjälpa till att lindra det oundvikliga ut-tåget ur Champions League nästa säsong. Mbappe är idag helt klart en av världens bästa fotbollsspelare och han är fortfarande väldigt ung.

2. Lionel Messi lön: Cirka 426 miljoner kronor

Lionel Messi, världens bästa genom tiderna för många och utan tvekan en av de största spelarna i historien, tog ett överraskande beslut att gå med i PSG efter att ha lämnat Barcelona vid 34 års ålder.

De franska tungviktarna erbjöd honom en mycket generös nettoårslön på 41 miljoner dollar med option på två till år på sitt kontrakt.

Fotbollsfans runt om i världen är ivriga att se vad som händer härnäst från denna fantastiska spelare och om vi kommer se Lionel Messi Lön stiga ytterligare en gång innan karriären är över?

3. Neymar Jr Lön: Cirka 370 miljoner kronor

Härnäst är Messis lagkamrat Neymar som skrev på en kontraktsförlängning med PSG sommaren 2021. Den brasilianska stjärnan kommer att vara lojal mot den parisiska tröjan åtminstone fram till sommaren 2025.

Han kommer nu att få cirka 370 miljoner kronor om året. Neymar har kontinuerligt varit bland de fem bästa eller tio bästa spelarna i världen under det senaste decenniet.

Lionel har vunnit allt man kan vinna i Frankrike men skulle säkert byta ut många inhemska titlar mot den eftertraktade UEFA Champions League pokalen. På tal om det har PSG inkluderat en rejäl bonus klausul i Neymars kontrakt om laget går vidare och vinner den största Europeiska titeln.

4. Cristiano Ronaldo lön: Cirka 365 miljonor kronor

Cristiano Ronaldo blev den bästa betalda fotbollsspelaren i engelska Premier Leagues historia, då han sommaren 2021 skrev på ett tvåårigt avtal med sin gamla klubb Manchester United.

Ronaldo återvände då alltså till Old Trafford efter att ha tillbringat mer än ett decennium i Real Madrid och Juventus. Även om det ser ut som att Cristiano lämnar Man United, bör Cristiano Ronaldo inte på något sätt oroa sig för sin ekonomi.

Han är den fjärde bäst betalda spelaren i världen även vid en ålder av 37. Ungefär som sin evige rival Lionel Messi, skrev Ronaldo på ett tvåårigt avtal med en option på förlängning till ytterligare ett år.

I Januari 2023 skrev Ronaldo på för Ai-Nassr, ett monsterkontrakt som ger honom cirka 2.2 miljarder per säsong.

5. Oscar Lön: Cirka 355 miljoner kronor


Många höjde på ögonbrynen när Oscar flyttade till Kina 2016 samtidigt som han spåddes en ljus framtid i Europeiska storligorna.

Men det har uppskattats att brasilianaren tjänar mer än tre gånger sin lön i Shanghai än vad han gjorde i Chelsea.

Han kanske går miste om en storartad karriär som lever kvar i historien, men vi gissar att när han simmar runt i sina miljoner som självaste Joakim von Anka, så kommer det kännas så jobbigt.

Samtidigt kan man undra vad han ska göra med 10 miljarder som han inte kan göra med 1 miljard?

Slutsats

Detta var vår sammanfattning över de spelarna med högst lön i fotboll. Som du kan se är summorna helt overkliga och man kan fråga sig hur lönerna inom fotboll kunde bli så vansinnigt stora. I Allsvenskan är lönerna inte alls på liknande nivå som internationellt.

Många anser att man bör ha ett lönetak för att skydda sporten och få ett mer rättvist system där inte rika shejkar kan köpa upp de bästa spelarna i världen.

Fifa financial fair play är tyvärr ett skämt och uppenbarligen kan man gå runt dessa lagar och regler som man vill.

FAQ (Vanligt förekommande frågor)

Vad har Lionel Messi i lön?

Lionel Messis lön uppgår till cirka 426 miljoner kronor per år

Hur mycket har Mbappe i lön?

Kylian Mbappe är fotbollsvärldens högst betalda spelare med en lön på cirka 645 miljoner kronor per år.

Relaterade artiklar

Hemligheten bakom FC Barcelonas succé

Hemligheten bakom FC Barcelonas succé

FC Barcelona är en av de mest kända och respekterade fotbollsklubbarna i världen. Med en rik historia som sträcker sig tillbaka över hundra år har klubben vunnit otaliga titlar och har haft några av de mest ikoniska spelarna genom tiderna. Men vad är hemligheten bakom...

Sverige vs Norge i Fotboll – Historia, Rivalitet och Framtid

Sverige vs Norge i Fotboll – Historia, Rivalitet och Framtid

Fotboll är en av de mest populära sporterna i världen, och när det gäller fotboll i Norden är det ingen annan match som kan jämföra sig med Sverige mot Norge. Dessa två grannländer har alltid haft en rivalitet både på och utanför fotbollsplanen. Låt oss dyka in i...

Allt du behöver veta om fransk fotboll: historia, ligan och spelarna

Allt du behöver veta om fransk fotboll: historia, ligan och spelarna

Fransk fotboll har en lång och fascinerande historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Ursprungligen spelades fotboll i Frankrike av brittiska sjömän och studenter, men det var inte förrän senare som sporten började bli populär i landet. Historia av fransk...

Klassiska fotbollsarenor – de mest kända arenorna

Klassiska fotbollsarenor – de mest kända arenorna

Det finns självklart flera saker som spelar roll och gör en fotbollsarena till mer än bara en gräsmatta där man spelar fotboll. Så, vad är det som gör att en fotbollsarena är mer än en grönt fält och till en av de mest kände arenorna i världen? Att bli något tidlöst...

Kultklubbar i Europa – Fotboll

Kultklubbar i Europa – Fotboll

Om du slår upp vad ordet "Kult" betyder så kommer du få någon förklaring i stil med "det är den yttre formen av religiös gudsdyrkan". Att i ord förklara vad en Kultklubb i fotboll är, kan vara en utmaning. Om vi ska försöka förklara så handlar det mycket om ett en...