bild 1 fotbollsarena

Hem » Internationellt » 7 lag att ha koll på i Champions League 2024

7 lag att ha koll på i Champions League 2024

mar 25, 2024

Den första juni smäller det! I år spelas finalen av UEFA Champions League på Englands största stadion: Wembley Stadium. De två lag som lyckats ta sig hela vägen fram kommer att möta varandra i den slutgiltiga fighten om den 7,5 kg tunga trofén.

Eventet lockar miljoner tittare över världen. Hur coolt vore det inte att sitta i publikhavet på Wembley och känna den elektriska förväntan runtomkring sig?

Men vare sig man sitter i arenan, baren eller hemma i TV-soffan så finns det en fråga att besvara: Vilka lag ska man egentligen ha koll på i Champions League? Häng med, så kollar vi närmare på 7 av topplagen för i år!

Manchester City

Manchester City vann Champions League 2023 efter en jämn finalmatch mot Inter Milan. De har haft en stark inledning på säsongen 2024 och det ser inte ut som att de planerar att sakta ner. Citys offensiv är knivskarp, och det gäller att lagen de möter har en riktigt stabil backlinje för att kunna stoppa deras framfart.

Dragningarna för kvartsfinalerna är klara, och de första som kommer få ta sig an denna utmaning är Real Madrid. Även City kommer säkerligen få sina utmaningar i denna match, och de behöver spela på sin allra högsta nivå. Med förra årets vinst färsk i minnet tvivlar vi dock inte på att de har beslutsamheten och vinnarmentaliteten som krävs!

Real Madrid

Med inte mindre än 15 tidigare troféer från Champions League kan man lugnt säga att Real Madrid är rutinerade. De har spelat säsongen med stort självförtroende, trots några olyckliga förluster. I kvartsfinal möter de som sagt Manchester City, och första matchen spelas på Santiago Bernabéu-stadion i Madrid.

Förra året vann City mot Real med totalt 5–1, så Los Blancos är definitivt revanschsugna! City är favorittippade och alltså ett säkrare bet enligt oddssättarna, men allt kan hända i denna kraftmätning.

Arsenal

Det var 14 år sedan Arsenal gick vidare från åttondelsfinal sist. Men nu är de ett av lagen som står redo att spela kvartsfinal, mot Bayern München. Arsenal anses vara i sin bästa form på väldigt många år, och de har bevisat sin kapacitet om och om igen under säsongen. Inte minst med straffrysaren mot Porto där norske Martin Ödegaard petade in ett mål.

Det var inte många som räknade med att se Arsenal i kvartsfinalen, vilket gör dem lite till underdogs. Och vem älskar inte en underdog-historia? Med siktet stadigt inställt på Champions League-pokalen kan detta bli första gången i historien som Arsenal plockar hem vinsten. Det första steget blir att avancera från kvartsfinal!

fotbollsspelare

Bayern München

De sexfaldiga vinnarna av Champions League står än en gång redo för kvartsfinal och en chans att plocka hem seger nummer sju. Att Bayern kommer rustade med ett starkt lag är det ingen tvekan om. Engelsmannen Harry Kane har sett till att ta laget vidare till kvartsfinal både en och två gånger. Han har för närvarande sjätteplatsen i UEFA:s officiella spelarrankning, vilket inte är illa pinkat!

De väntas få jobba hårt för avancemanget då de ställs inför tufft motstånd direkt, i form av Arsenal. Men Bayern har som sagt gjort det förut, och de är alltid ett lag att räkna med i dessa sammanhang, så de kan mycket väl nå hela vägen fram.

Paris Saint Germain

Tolv år av slutspel och streaken fortsätter. Med Mbappé i spetsen har PSG fortsatt att plocka vinster, om än lite ostadigt denna säsong. De behöver få med hela laget på tåget och inte enbart förlita sig på Mbappé för att ta sig vidare. Första kvartsfinalmatchen blir mot Barcelona, där PSG går in som favoriter.

De båda lagen kliver in i matchen med lite delad historia: PSG var anledningen till att Barcelona fick säga hej då till sin plats i Champions League-slutspelet 2021. Frågan är om de kan göra om samma sak igen? När det går bra, då går det riktigt bra. Vilket är varför vi inte vågar räkna bort PSG som potentiell vinnare!

Atlético Madrid

Det var en dramatisk sammandrabbning mellan Atlético och Inter när de slogs om en plats i kvartsfinalen. Efter en jämn match med mål i sista minutrarna och förlängning avgjordes det på straffar. Atlético gick vinnande ur straffläggningen, till fansens stora lycka. Om de bibehåller samma energi och aggressiva spel kan de mycket väl gå långt.

De kommer att få inleda kvartsfinalerna på hemmaplan mot det tyska laget Dortmund, vilket kan vara precis vad de behöver för att få vind i seglen. Atlético spelade en stark match mot Inter, och många undrar nu om de kommer kunna bibehålla samma styrka framöver?

Barcelona

Är detta året Barcelona plockar hem sin sjätte Champions League-titel? Det är inte omöjligt. Trots en del skador på sina toppspelare denna säsong har de jobbat sig till kvartsfinal. Många unga, nya förmågor har fått chansen att visa vad de går för, och kämpaglöden är det inget fel på.

Barcelona har många vinster i bagaget, både i La Liga och Champions League. Dock har det varit en svajig säsong, och det är osäkert om de kommer att leverera hela vägen fram. Även om det är en del saker som talar emot Barcelona är de långt ifrån uträknade!

Slutsats

Där har vi dem, de 7 lagen du absolut måste ha koll på i årets Champions League. Hoppas du känner att du fått lite mer kött på benen nu när det barkar mot några spännande slutspelsmatcher.

Redan i kvartsfinal får vi se två lag mötas som annars kunde förväntas stå i finalen  – Real Madrid och Manchester City. Matcherna mellan dem kommer med all säkerhet att bli intensiva och explosiva.

Men detta är bara en av flera spännande saker som stundar. Det finns chans för tyska och spanska skrällar, fler hattricks, straffräddningar i sista sekunden och oförglömliga mål. Kanske kommer något lag att skriva historia och vinna sin första titel? Vi väntar ivrigt och kommer att sitta bänkade den 9:e april, det är en sak som är säker!

Relaterade artiklar

Nya vanor för fotbollsfans

Nya vanor för fotbollsfans

Fotbollsfans världen över omfamnar nya vanor, för en ändrad livsstil. Med fokus på att minska tobaksanvändningen, har allt fler börjat beställa nikotinpåsar, för att få ett tobaksfritt alternativ. I den här artikeln undersöker vi denna trend och hur den påverkar...

Planera en oförglömlig fotbollsresa med dessa tips

Planera en oförglömlig fotbollsresa med dessa tips

Att planera en fotbollsresa kan vara både en spännande och minnesvärd upplevelse. För att se till att din resa blir så bra som möjligt, är det viktigt att skapa en detaljerad reseplan, välja rätt destination och hitta de bästa biljetterna till fotbollsmatchen. ...

Mbappe Flickvän – Läs mer om Kylian Mbappes Partner

Mbappe Flickvän – Läs mer om Kylian Mbappes Partner

I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på en av de mest omtalade fotbollsspelarna i världen, Kylian Mbappe. Vi kommer att lyfta fram hans framstående karriär, men framför allt kommer vi att fokusera på hans privatliv, ett område som han själv valt att hålla...