nilla fischer fru bild

Hem » Damfotboll » Nilla Fischer – Fru, förmögenhet & Lön

Nilla Fischer – Fru, förmögenhet & Lön

jul 14, 2023

Nilla Fischer är en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna, men har nu lagt fotbollsskorna på hyllan. Vi reder ut några vanliga frågor om Nilla Fischer: hennes fru, barn, fotbollskarriär och nya satsning mot att bli polis.

Nilla Fischer Fru – Familjeliv och äktenskap

Nilla Fischer fru Maria Michaela “Mika” Fischer och Nilla träffades runt 2010. Innan dess hade hon bara haft relationer med män och hade inte tänkt på sig själv som annat än heterosexuell. Men när hon mötte Mika förändrades allt. De träffades på en 30-årsfest och hade en intressant diskussion som ledde till flera timmars samtal. Den starka attraktionen och glädjen de kände för varandra gjorde att de inte kunde sluta träffas. Nilla Fischer berättade att hon hade ångest över att träffa en tjej, men den starka kärleken övervann allt.

Nilla Fischer och Nilla Fischer Fru Mika Fischer gifte sig 2013. Tillsammans har de sönerna Neo och Eli. När paret väntade sitt andra barn valde Nilla att inte delta i sitt sista OS för att fokusera på familjen och graviditeten.

Nilla Fischer fru – Maria Michaela Fischer

Så vem är egentligen Maria Michaela Fischer? “Mika”, som hon också kallas, är född 1985 och hon gifte sig med Nilla i Vadstena klosterkyrka 2013. Det var ett traditionellt kyrkbröllop och 2023 firade de alltså tio år som äkta makar. Maria Michaela Fischer är inte så mycket i rampljuset men man ser henne ofta ihop med Nilla på galor och tillställningar där Nilla blivit inbjuden.

Marias instagram är @mikamaria_fischer men kontot är privat och hon verkar inte vara så aktiv där dessvärre. Maria är född den 16e augusti och är alltså ett år yngre än Nilla. Hennes stjärntecken är Lejonet och deras gemensamma hem ligger i Linghem i Linköpings kommun i Östergötlands län.

Nilla Fischer ålder och längd

Nilla Fischer är född den 2 augusti 1984 och kommer att fylla 39 år under hösten 2023. Hon är 176 centimeter lång.

Uppväxt och karriär

Nilla Fischer är uppvuxen i Verum i norra Skåne och blev en av landets främsta fotbollsspelare. Det var där hon började sin idrottskarriär och satte Verum på kartan. Hösten 2017 fick hemmaarenan till och med namnet Nillavallen.

Hon blev en del av landslaget 2001 och spelade sin sista landskamp mot Slovakien på hemmaplan i VM-kvalet 2021. Nilla Fischer har totalt spelat 189 landskamper för landslaget och tilldelades diamantbollen 2018. Under sin karriär spelade hon för klubbar som Linköping, Wolfsburg och LdB Malmö och har vunnit en Champions League-titel, två tyska ligatitlar och OS-silver från 2016. I landslaget har hon spela med stora namn så som Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius.

Nilla Fischer Lön

Nilla Fischer tjänade cirka 100 000 SEK i månaden när hon spelade i Tyskland. När hon sedan vände hem till Sverige så tjänade hon cirka 55 000 SEK i månaden istället så det blev en rejäl lönesäkning.

Slutet på fotbollskarriären och ny satsning

I september 2022 meddelade Nilla Fischer att hon skulle avsluta sin fotbollskarriär. Hon uttryckte att smärtan i kroppen efter träning och matcher blev för påfrestande. Därefter har hon beslutat sig för att sätta sig i skolbänken och utbilda sig till polis.

Förstörelsen av Nilla Fischers staty Inför VM 2019 hedrades Nilla Fischer med en staty i Linköping tillsammans med tre andra stora svenska fotbollsstjärnor. Tyvärr vandaliserades statyn under pågående fotbolls-VM. Den kastades omkull mot vattnet och endast fötterna stod kvar på platsen. Statyn ställdes tillbaka, men vandaliserades igen en månad senare med den högra armen ryckt ur sitt läge och fingrar på höger hand avbrutna.

Instagram

På Instagram heter Nilla Fischer @fischernilla.

Har Nilla Fischer barn?

Ja, Nilla Fischer har två barn. De heter Neo och Eli. Neo föddes 2018 och Eli föddes i Juli 2021.

Hur lång är Nilla Fischer?

Nilla Fischer är 176 centimeter lång.

Vad gör Nilla Fischer idag?

Nilla Fischer pluggar till polis.

Vad heter Nilla Fischer fru?

Nilla Fischers fru heter Maria Michaela Fischer och de gifte sig 2013 och har två barn tillsammans.

Relaterade artiklar

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger Partner & Fakta

Caroline Seger är utan att blinka en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna. Hon har spelat för det svenska landslaget i över 18 år och har varit en nyckelspelare i många av lagets framgångar. Men vem är egentligen Caroline Seger som person och...

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Hanna Bennison – Partner, karriär & sociala medier

Läs allt om Hanna Bennisons karriär, landslagskarriär, partner och hur du kan följa henne i social media. Vem är Hanna Bennison? Hanna Bennison är en mycket framgångsrik svensk fotbollsspelare. Redan som 19-åring värvades hon av Everton och har både tagit OS-medalj...

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Läs allt om Filippa Angeldal – Partner, karriär och nuvarande lag

Filippa Angeldal är en svensk fotbollsspelare från Uppsala. Via bland annat Vaksala, Sirius, AIK och Linköping tog hon steget till internationellt spel när hon värvades till Manchester City 2021.  Läs allt om hennes fotbollskarriär, nuvarande lag, partnern Megan...

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Olivia Schough – Läs om hennes Partner, Lön & lag.

Möt Olivia Schough, en svensk fotbollsspelare vars namn har blivit synonymt med framgång och skicklighet på fotbollsplanen. Född den 11 mars 1991, är denna 172 cm långa anfallare känd för sin snabbhet och förmåga att göra mål. Från hennes tidiga dagar i...

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Fotbolls-VM För Damer 2023: det här kan du förvänta dig

Den 20 juli sparkas fotbolls-VM för damer igång för nionde gången i ordningen. Den största skillnaden för oss svenskar gentemot den manliga motsvarigheten är att Sverige faktiskt är representerade och ett lag som går att räkna med. Sverige har under damfotbollens...